KONTAKTINFORMASJON

B. Rongve AS
Klubb – Profil -Fritid – Arbeidstøy
 
Viktor Rongve – Kontr/Drift, E-post: viktor@rongve.no 
Erik Tollås – Klubbansvarlig, E-post: klubb@rongve.no
Erling Ytterland – Selger, E-post: yttis@rongve.no
Bent Rongve – Arbeidstøy/ butikk sentrum, E-post bent@rongve.no
 
Telefon klubb: 483 20 563
Telefon sentrum: 483 84 829
 
Åpningstider klubb (Smibakken 3):
Man – Fre kl. 10-17
Torsdag kl. 10-18
Lørdag kl. 10-16
 
Åpningstider byen (Notenesgate 9):
Man-Fre 10-20
Lørdag: 10-18
Søndag: 12-18
 
 

Med over 25års erfaring er Rongve klubb & profil den ledende aktøren i klubbmarkedet på Sunnmøre, samt vi satser stort på bedriftsmarkedet. Med over 20 klubbavtaler og flere faste bedriftsavtaler.

Vi har også egen trykke avdeling som både trykker og produserer logoer, samt lager det meste av digital reklame, rull-up, bannere, skilte osv

Ta kontakt for en nærmere prat. 

Send melding

  OM B. RONGVE

  I 1862 starter Amund Rongve firmaet A. Rongve. Brinchmann Rongve, Amunds sønn, tar over firmaet, og navnet endres til B. Rongve. Per Rongve leder familiebedriften fra 1959 frem til 1988.

  Steinar og Bent Rongve leder i dag B. Rongve AS.

  De er brødre og tilhører den fjerde generasjon Rongve. I dag er også femte generasjon Viktor Rongve(sønn av Steinar Rongve) med å styre det hele. 

  Firmaet startet som en utstyrsleverandør til fiskere, med kniver som sin spesialitet. Firmaet holdt til i forskjellige lokaler på Brunholmen i sentrum. I begynnelsen av 1920-tallet flyttet familiebedriften inn i lokalene i Berset-bua i Apotekergata, dette ble utsalgslokalene helt frem til 1995. Firmaet hadde fortsatt skipshandel som sin hovednæringsvei.

   

  1994

  Dette året får en avgjørende betydning for familiebedriften. Berset-bua skal selges og leiekontrakten sies opp. Steinar hadde i noen år gått med en gryende tanke om å utvide familiebedriften til også å tilby sportsartikler. Dette året startet firmaet sin første sportsbutikk i Keiser Wilhelmsgate, og samme året flyttes den til Kippervika.

   

  1995

  B. Rongve får tilbud om å åpne sportsbutikk på Stormoa-kjøpesenter. Med iver og gode leverandørkontakter åpnes en topp moderne sportsbutikk med kvalifiserte medarbeidere. Dette året får også familien tilbud om å kjøpe seg inn i Rønnebergbua. Flyttelasset er klart og etter 70 år i Berset-bua flyttes hoveddriften til ny adresse.Per og sønnene Steinar og Bent er lykkelig over å kjøpe seg inn i lokaler mer sentralt i bysentrum.

   

  2003

  Firmaet B. Rongve kjøper opp Trygve Lunde AS og fikk da sin tredje sportsbutikk i Ålesund.

   

  2004

  Butikken i Kippervikgata  (tidl T.Lunde) flytter til nye, og mer moderne lokaler i Ålesund Storsenter, avd. Møller City. Vi går også inn i sportskjeden Intersport dette året. En navneendring blir gjort og vi heter nå B. Rongve Intersport AS. Rongve-navnet og logoen er fortsatt det dominerende varemerket vårt.

  Februar dette året utvider firmaet ytterligere og starter en egen profilavdeling. Avdelingen tilbyr næringslivet profileringsartikler og bekledning. Spesialdesign og merkevarer er 2 av segmentene som slår an ute i markedet! Service og fagkunnskap står i sentrum for hele selskapet også i denne avdelingen.

   

  2008

  Det drives nå med stor suksess sport og klubbavdeling samt avdelingen for arbeidstøy i Rønnebergbua. Arbeidstøyavdelingen har behov for mer plass og muligheten byr seg i Torghallen,  Nedre Strandgate 9. Avdelingen flytter og det opprettes eget AS, det blir B. Rongve Torghallen AS. Samtidig ser firmaet nødvendigheten av å slå samme de 2 butikkene i sentrum. Rongve Intersport flytter da fra Møller City og til butikken i Rønneberg-bua på St.Olavsplass.

   

  2012

  De store kjeden inntar vår attraktive by og vi ser nødvendigheten av å legge ned vår Intersport butikk på Stormoa, hvor vi har hatt drift siden Stormoa åpnet i 1995. Vi konsentrer nå driften i Ålesund sentrum, nær hvor det hele startet for 150 år siden. Vi bestreber oss på å tilby fagkunnskap og service i alle ledd og avdelinger.

   

  2013

  Vi åpner en ny klubbavdeling på Vingårdsskiftet.

   

  2014

  Vi flytter arbeidsklæravdelingen fra torghallen til Notenesgata 9.

   

  2016

  Vi legger ned Intersport Rongve AS.

  Åpner ny nettbutikk rongve.no

   

  2018

  Vi driver 2 fine butikker i Ålesund, en i Breivika og en midt i sentrum. Vi har også en flott nettbutikk men mye fint innhold og informassjon om oss som bedrift og hva vi driver med.

  2019

  Vi flytter fra Daavegen 2 og inn i nye flotte lokaler i Breivika(Smibakken 3). Vi har fått nytt påfyll på klubbavdelingen av Erling Ytterland som er kommet inn og vi utvider satsingen til både klubb og profil.

   

  2020

  Vi åpner tredje Rongve butikken i Ålesund, denne gang på Amfi Moa Øst. Butikken er godt utstyrt med varer fra Scandinavian Explorer, Devold, TwentyFour og Ålesund Oljeklede.  

   

  Nye og gamle kunder ønskes hjertelig velkommen til en hyggelig handel hos oss. 

   

  2023

  Vi fokuserer på kun 2 butikker i Ålesund. Ålesund sentrum og Breivika. Hvor butikken i sentrum har fokus på fritid/arbeidstøy og souvenir, så har butikken i Breivika utvalg til klubb & profil markedet på Sunnmøre.